Powered By Blogger

En çok okunan yazılar...

"İstanbul Adalar Turu:Büyük Ada"

Havalar ısınmaya başladı artık.İstanbul'a bahar geldi ve nihayet  kuşlar ötmeye,ağaçlar çiçek açmaya başladı.Söz verdiğimiz gibi &qu...

3 Ekim 2012 Çarşamba

Çengelköy'de Kahvaltı

    Çengelköy İstanbul'un en eski yerleşim birimlerinden olan bu semtte; çıtır simitçisi, eski İstanbul evleri, eşsiz İstanbul Boğazı manzarasıyla hafta içinde veya hafta sonunda güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz.
     Çengelköy' de kahvaltı yapabileceğiniz güzel mekanlar arasında aklıma ilk gelen yer Tarihi Çınaraltı Kahvesi. Kahve dediğime bakmayın öyle yaşlı amcaların sabahtan akşama kadar oturduğu türden bir yer değil...
Çengelköy'de akşam manzarası
Çengelköy'ün belkide denize kıyısı olan ender mekanlarından birisidir. Her yaştan insanın uğrak yeri olan Tarihi Çınaraltı kahvesine girdiğinizde ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.Çalışanları güler yüzlü olan Çınaraltı Kahvesi'nin menüsü çok geniş olmakla beraber dışarıdan yiyecek getirilmesine de müsaade edilmekte. Yalnız işletmenin misafirlerinden tek isteği, içeceklerin dışarıdan getirilmemesi. Bu konuda da hak vermemek elde değil gibi. Çayı bir harika Çınaraltı Kahvesi'nin, içtikçe içesiniz gelecek emin olun fakat dikkat edin bardaklar ufak olduğu için çayın büyüsüne kapılıp kabarık bir hesapla karşılaşmayın.
    Hizmetlerin güzel olmasının yanında, doğrusunu söylemek gerekirse fiyatlarda İstanbul standartlarında. Ne çok pahalı ne de çok ucuz, normal diyebiliriz. Eğer Sarıyer Börekçileri'nden yiyeceğinizi alıp giderseniz pek fazla hesap ödemeyeceğinizi söyleyebilirim fakat çaya dikkat edin daha öncede söylediğim gibi ...
          Çengelköy'e nasıl gidilir?  konusuna gelirsek;
Avrupa yakasından gelecekler için Beşiktaş'a veyahut Eminönü'ne yakın olanlar vapurlar ile Üsküdar'a geçip oradan meydandan geçen herhangi bir Beykoz otobüsüne binerler ise zorluk çekmeden Çengelköy'e ulaşacaklardır ancak uyarmadı demeyin akşam üstü yol tek şerit olduğu için İstanbul'un yoğun trafik problemiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.
Anadolu yakasından gelecek misafirler içinde Üsküdar otobüsleri'nden sonra Beykoz otobüslerine aktarma yaparak Çengelköy'e ulaşabilirler.
       Gün batımı,kahvaltı ve eski İstanbul evlerini gezebileceğiniz Çengelköy'ü sizlere elimden geldiğince tanıtmaya çalıştım.Dilerim keyifli vakit geçirirsiniz.
          Hepinize mutlu, sağlıklı ve huzurlu günler dilerim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder