Powered By Blogger

En çok okunan yazılar...

"İstanbul Adalar Turu:Büyük Ada"

Havalar ısınmaya başladı artık.İstanbul'a bahar geldi ve nihayet  kuşlar ötmeye,ağaçlar çiçek açmaya başladı.Söz verdiğimiz gibi &qu...

20 Mart 2012 Salı

"İstanbul Adalar Turu:Büyük Ada"

Havalar ısınmaya başladı artık.İstanbul'a bahar geldi ve nihayet  kuşlar ötmeye,ağaçlar çiçek açmaya başladı.Söz verdiğimiz gibi "İstanbul Adalar Rehberi" ile karşınızdayız.Eğer vaktiniz ve imkanınız olursa "Adalar" havasında,İstanbul'a hem yakın hem uzak huzurlu bir hafta sonu geçirebilirsiniz.İstanbul Adalarının dizilimi sırası ile şöyle;"Kınalıada,Burgazada,Heybeliada ve Büyükada".
4 parçalı olan yazı dizimize ilk önce "Büyükada" ile başlayacağız.
"Büyük Ada" diye söyleyince herkesin aklına ilk önce fayton geliyordur sanırım. Fayton ile gezmeniz sizlere kolaylık sağlayacaktır,aynı zamanda eğlenceli de olacaktır.Fayton ile bir yerden bir yere gitmek 8TL,küçük bir ada turu 40TL ve büyük tur ise 50TL'dir.Büyük tur; Yörük Ali ve Nizam plajları, Lunapark,Aşıklar,Viranbağ kır gazinoları ve korulukları içeriyor.Küçük tur ise;Araba Meydanı'ndan başlayıp Dil Burnu'ndan Lunapark'a ve oradan da Maden'e geçerek bindiğiniz noktaya geri döner.
Ayrıca Lunapark Meydanı'ndan geçen süslü eşekler ile Ada turu yapmak şu aralar moda oldu.Faytonlara alternatif bir ulaşım aracı olarak da bisiklet kiralayabilirsiniz. 2-3 kişilik bisikletler veya tek kişilik bisikletler mevcut.Ama benim size önerim 2 yada 3 kişilik bisikletler kiralamayın.Arkadaki çevirmez ise yazık olur bacaklarınıza.

Adanın zirvesinde "Aya Yorgi" kilisesi ve manastırı var.İsa tepesinde ise "Hristos" kilise ve manastırı bulunmaktadır.Adanın zirvesine çıkmak için sakın bisiklet kullanmayın.Çok dik bir bayırı mevcut.Yürüyerek çıkarken bile nefes nefese kalıyorsunuz.
Yeme-içme faslına gelirsek; Adadaki restoranlar pahalı biraz fakat korulukta mangal kiralarsanız kendinize hem ucuz hemde güzel bir ziyafet çekebilirsiniz.
"Büyük Ada" hakkında aklıma gelenler şimdilik bu kadar sizlere ince detaylar ile ipuçları vermeye çalıştım.Aklıma daha başka şeylerde gelir ise yazımızı güncelleyeceğim.
İstanbul Adalar Rehberi'nde ki diğer yazılarımızda görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın...  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder