Powered By Blogger

En çok okunan yazılar...

"İstanbul Adalar Turu:Büyük Ada"

Havalar ısınmaya başladı artık.İstanbul'a bahar geldi ve nihayet  kuşlar ötmeye,ağaçlar çiçek açmaya başladı.Söz verdiğimiz gibi &qu...

5 Ocak 2012 Perşembe

"İstanbul yenileri için seyahatname..."

16 milyonluk devasa bir şehir İstanbul.Kimilerini korkutur kimilerini cezbeder.İnsanı yutabilir de başının tacı da yapabilir.
Bu yazımızda İstanbul'a yeni gelenler ve benim çektiğim sıkıntıları çekmemeleri için biraz bilgilendirme yapacağım.
Malumunuz bu şehrin en büyük ziyaretçileri öğrenciler. Her yeni kayıt döneminde akın akın ne yapacaklarını bilemez halde olurlar. (İçlerinde çok cesurlar yok mu ? Elbette var onlara söz meclisten dışarı tabiki )
Aksaray metrosu
İstanbul'a ilk gelenin durağı ya Esenler otogarı'dır ya da Haydarpaşa.Bu konumlara göre merkez ilçelere ulaşımlardan bahsedeyim biraz.


 Esenler otogarından gelenler için;
-Esenler otogarının içinde metro istasyonu bulunur.Bu istasyondan bir yön Aksaray'a bir yönde havalimanı'na devam eder.Eğer Aksaray,Sultanahmet,Gülhane,Sirkeci,Eminönü,Kabataş istikametine gitmek istiyorsanız; Aksaray'da son durakta iniyorsunuz metrodan.Metrodan sonra bu saydığım istasyonlara sırasıyla giden tramvay hattı bulunmakta aktarmayı yaptıktan sonra bu istasyonlardan istediğinize gidebilirsiniz.




-Taksim yönü yolcular için(ki İstanbul'a ilk gelenlerin mutlaka gitmek istediği yerdir.) Aksaray'da indikten sonra Taksime giden otobüsler vardır.Kime sorsanız söyler nereden geçtiğini:)  Çoğu otobüste geçer zaten küçük bir tüyo numarasından sonra T yazan otobüsler taksime uğrar :)

-Aksaray'dan Mecidiyeköy-Beşiktaş-Levent yönü yolcuları için;

Yine Aksaray metrosu vasıtası ile  fakat bu sefer havalimanı yönünü kullanıyoruz.Bu yönde (5veya 6. duraktı tam hatırlayamadım ) Merter durağında iniyorsunuz. İndiğiniz merdivenlerden sola dönüp çıkış yaptığınızda üst geçitle metrobüs hattını göreceksiniz. Bu aracı kullanarak direk  Mecidiyeköy'e ulaşacaksınız.Buradan da tek vasıta ile 30A veya 30M otobüslerini kullanarak Beşiktaş'a inebilirsiniz. Levent otobüsleri'de aynı yerden kalkmakta.

Biraz da Haydarpaşa'dan geleceklerin yol tarifini yapalım;
Haydarpaşa garı
Yıllara meydan okuyan görüntüsü ile Haydarpaşa. Gerçi son zamanda çatısı yandı duymuşsunuzdur.Ona rağmen hala dimdik ayakta ve Anadolu'dan gelen misafirlerini ağırlıyor.
-Haydarpaşa'dan gelenlerin işi nispeten daha kolay arkadaşlar.(Eeee tren kullananlarında bir avantajı olsun değil mi?)
Haydarpaşa istasyonunun o filmlere konu olmuş meşhur merdivenlerinden indikten hemen sonra karşınıza vapur iskelesi gelecek.
Buradan Eminönü,Beşiktaş,Üsküdar ve Kabataş'a direk vapurlar bulunmakta.Ha dersiniz ki ben Sultanahmet tarafına geçeceğim; en yakın Emin önünde vapurdan inip tramvaya binin. 5 dakikada oradasınız.Yukarıda anlattığım yolları kullanarak ta tekrardan Esenler tarafına da geçebilirsiniz.
Elimden geldiğince İstanbul'un en büyük iki yolcu noktasından merkez ilçelere ulaşımları tarif etmeye çalıştım. Her ne kadar karmaşık görünse de aslında çok kolaydır. Birkaç anahat'dan ibarettir.
İstanbul'a geldiğinizde yolunuz benim taraflara düşerse buyurun bir çayımızı için...
Görüşmek üzere... 


KQ5XFRHFXTVF

1 yorum:

  1. Sayın blog yöneticisi gerçekten güzel paylaşımlar yapıyorsunuz. Altın alyans olarak bu

    paylaşımların devamını bekliyoruz.

    YanıtlaSil