Powered By Blogger

En çok okunan yazılar...

"İstanbul Adalar Turu:Büyük Ada"

Havalar ısınmaya başladı artık.İstanbul'a bahar geldi ve nihayet  kuşlar ötmeye,ağaçlar çiçek açmaya başladı.Söz verdiğimiz gibi &qu...

26 Ocak 2012 Perşembe

"Kumpir denince akla gelen ilk yer..."

Kumpirin cenneti cenneti orası.Sizi şöyle sokağın başından bir görsünler anında seslenirler:
-Öğrenciye torpilll !
-Öğrenciye bol kepçeee !
-Sevgililere özel kumpiiirr !
Türkiye'nin neresine giderseniz gidin yoktur bunun bir eşi benzeri. Ama ben gerçekten'de pek torpil yaptıklarını görmedim :) Esnaf sonuçta normal koyuyor herkese aynı :) 
Ama malzemeleri çok çeşitli yedikçe çoğalıyor sanki...
Eyvah durun yahu kumpirin güzelliğine kapıldım fakat nerede olduğunu söylemeyi unuttum. Ortaköy yahu Ortaköy gidenleri varsa bilir anlamıştır hemen gerçi de bilmeyen vardıysa artık onlar için iyi oldu :)

-Ortaköy'den bahsedeyim birazda...
Boğazın en güzel noktalarından biri olan Ortaköy İstanbul'un fethinden bu yana gerek halk gerekse padişahlar tarafından sayfiye yeri olarak kullanılmış.



 -Çırağan sarayı, Kabataş Erkek Lisesi,Ortaköy camii gibi tarihi yapıları içinde bulunduran semt; İstanbulluların uğrak yeri olmuş.
Arnavut kaldırımlarıyla Ortaköy meydanı sizlere Ortaköy camii ve  hemen arkasında Boğaziçi köprüsü ile harika bir manzara sunar.
Ancak bütün gün manzara seyretmek ile geçmez tabiki.Ortaköy'de aslında vakit geçirmenizi sağlayacak olan; irili ufaklı yüzlerce tezgah bulunduran Ortaköy pazarıdır. Takı tezgahları , resimler, sahaflar,ressamlar,antikalar ve hediyelik eşyalar gibi dükkanlar var.Fiyatları fena değil uygun gibi siz yinede  nakit tedariği yapmadan gitmeyin :)


Hafta sonları çok kalabalık oluyor yalnız fakat hafta içi giderseniz orada bulunan kafelerden birinde güzel bir sabah kahvaltısı yapabilir ve boğazın eşsiz silüetini seyredebilirsiniz. 
Benim Ortaköy hakkında anlatacaklarım bu kadar.Yeni yazılarımızda görüşmek üzere hoşçakalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder